Teľacie po burgundsky

absik - fotkaabsik, 29. januára 2010
Teľacie po burgundsky
Foto: absik

Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť kuracine a siahol som po niečom šťavnatejšom - Zobraziť celý popisPo ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť kuracine a siahol som po niečom šťavnatejšom - chutnom mladom teliatku. V obchode som natrafil na krásne čisté teľacie prsia po 9.99 € (ale prakticky každý druh mäsa je ok). Priložil som do košíka ešte fľašu červeného a milé teliatko som utopil vo víne. Múúú. www.absik.blogspot.com

4
porcie

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
10 ks
1 vetvička
2 strúčiky
50 ml
100 g
2 ks
500 ml
1 ks
50 g
1 lyžica
500 ml




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji speníme cibuľu. Teľacie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a na cibuli ho osmažíme ho do hneda. Prisypeme mrkvu a petržlen, nakrájané na kocky, na plátky nakrájaný cesnak a tenké prúžky prerastanej slaniny. Smažíme spolu asi 5 minút.

  2. 2

    Pridáme paradajkový pretlak, vykôstkované čierne olivy, bobkový list a vetvičku rozmarínu. Zalejeme 4 dcl červeného vína a 4 dcl hovädzieho vývaru a pomaly varíme asi 45 minút, dokiaľ sa objem šťavy nescvrkne na menej ako polovicu. Zvyšok vína si necháme k obedu (prípadne si ním skrátime chvíľu).

  3. 3

    V miske rozmiešame maslo s trochou múky na jednoliatu masu. Takto vytvorené zahusťovadlo vmiešame do omáčky a hrniec odstavíme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

jarco
Krásna fotka, super recept. V chladničke mi stojí pekný kúsok teľacieho stehna, možno sa cez víkend nechám inšpirovať :-)
forneta
je to wazne fr. kuchyna? bo ja zbieram recepty z tejto kuchyne
oblizprst
Snáď skúsiť vymeniť aj za jahňacinku, tá je tiež takto skvelá.
alaga
recepr vyskusany, mozem len odporucit, vyborna kombinacia chuti:-) u nas bez oliv (zabudla som kupit) a bez muky...staci o mrkvu a petrzlen naviac nastruhat na tenke rezanceky...rozvaria sa a omacku zahustia...na zaver staci kusok masla:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia